Portál KIS

Anketa
Zaslouží si zemědělci daňovou úlevu v podobě tzv. zelené nafty, tak jako většina zemí v EU?
Hlasovalo 34729 lidí


Dagmar Gracová, 13. říjen 2015
Perla Zlínska 2015

Hejtman ocenil nejlepší výrobce regionálních potravin při Dni Zlínského kraje

Výrobci regionálních potravin, jejichž produkty nejvíce zaujaly hodnotící porotu v letošním desátém ročníku soutěže Perla Zlínska, převzali ocenění a certifikáty prokazující kvalitu těchto produktů od hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka.
Regionální výrobci byli oceněni během letošního Dne Zlínského kraje, který se uskutečnil v sobotu 3. října ve Zlíně.
Do soutěže se letos přihlásilo 130 vzorků od 36 výrobců. Hodnotitelská komise, která vzorky posuzovala dne 6. května 2015, vybrala celkem 15 vítězných výrobků, kterým udělila cenu Perla Zlínska 2015.
V kategorii „Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas“ zvítězila Raciola Uherský Brod, s.r.o. s produktem VIKTORIE a současně i Zdeněk Ritter, Valašské Klobouky, s produktem JEHNĚČÍ KLOBÁSA.
V kategorii „Výrobky z ovčího mléka a skopového masa“ cena udělena nebyla.
V kategorii „Mléko, mléčné výrobky ostatní“ zvítězila Farma ZPS s.r.o., Valašská Bystřice, s TVAROHEM Z FARMY a zároveň Mlékárna Valašské Meziříčí s.r.o. s BIO JOGURTEM BÍLÝM.
V kategorii „Pekařské výrobky včetně těstovin“ si ceny odneslo Pekařství Střelná s.r.o. s produktem CHLÉB VALAŠSKÝ, dále společnost Javorník – CZ s.r.o., Štítná nad Vláří, s výrobkem ŠPALDOVÝ OVOCNÝ KOŠÍČEK, Josef Otépka ze Slavičína s produktem „ŠKVARKOVÉ TYČINKY“ a rovněž i Avos s.r.o. Kroměříž s produktem CHLÉB KMÍNOVÝ.
V kategorii „Cukrářské výrobky včetně cukrovinek“ si vítězství vydobyla společnost Svoboda a Březík – pečivo s.r.o., Zlín s produktem ČOKOLÁDOVÝ DORT a dále Melado s.r.o. se svým CUKRÁŘSKÝM VÝROBKEM S NÁPLNÍ – MERUŇKOVÝM DORTEM.
V kategorii „Med“ ocenění udělen nebylo.
V kategorii „Nápoje alkoholické i nealkoholické“ získala Perlu Zlínska Moštárna Hostětín s.r.o., za HOSTĚTÍNSKÝ MOŠT JABLKO ARÓNIE „SELSKÝ“.
V kategorii „Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě“ se držitelem ceny stala Lenka Vránová z Lužkovic za SUŚENÁ JABLKA.
V kategorii „Ostatní“ pak byly certifikátem oceněny: Firma Jospo s.r.o., Holešov, za VEPŘOVOU PEČENI SE ŠPENÁTEM, Hanke spol. s.r.o, Hulín, za BRAMBOROVÝ KNEDLÍK PLNĚNÝ ŠKVARKY a Ivo Ligrucký z Vážan za POMAZÁNKU ZE SÁDLA SE ŠKVARKY. 
Soutěž Perla Zlínska je projekt Agrární komory Zlín realizovaný s finanční a mediální podporou Zlínského kraje.

Zdroj : Zlínský kraj


Přiložené dokumenty:
Perla Zlínska 2015
Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 643
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář